Festival Panoràmic

Festival Panoramic – LatermicaLab – Pilar Rosado

 

Panoràmic vol fomentar la recerca, la divulgació i la promoció de la fotografia a través del cinema i d’altres disciplines on aquesta hi cohabita.

Quan passejo els meus ulls descalços per la sorra em sento més a prop teu

La imatge digital conserva els patrons que determinen els conceptes que coneixem, i al mateix temps conté el potencial del canvi i de la transformació. En el món digital, els píxels que configuren un retrat poden ser manipulats de forma diferencial en funció del color i la lluminositat. La matriu de píxels es converteix en un tauler de joc en el qual la realitat deixa el seu rastre i nosaltres podem jugar a recrear-la.

Pilar Rosado experimenta, en aquesta peça, què succeeix quan modifiquem, mitjançant un algoritme informàtic, únicament els píxels més brillants que configuren una imatge, en aquest cas, un retrat. I es pregunta si després d’alterar a consciència el patró i l’ordre d’aquests píxels el significat d’imatge continua sent el mateix. Què passa si inclinem la imatge sobre l’eix horitzontal i separem els píxels? Hi pot aparèixer un paisatge? En quin moment exacte es traspassa la línia que separa els seus significats?

Video HD, color, àudio, 7′ en Loop (2017)

LINK FESTIVAL PANORAMIC - LATERMICALAB - PILAR ROSADO