Menu

Revolutionary ArKive

Motion, Photography

Revolutionary ArKive

© Meri Farnell
© Meri Farnell

A new way to organize visual information.

Revolutionary arKive: the eye machine is watching.

Revolution, mutation, change processes to modify the established order, movements to disobey the dictates of power. Revolutionary Arkive, in front of the paradox of an archive that maintains in sequence disorder stories, chooses to transform the Granollers image archive into a live, mutable collection, in which the artificial vision interrelates visual information about the revolt.

Project resulting from the collaboration between the Municipal Archive of Granollers, ADAG and Panoràmica Granollers.

Entenc la fotografia com una eina per pensar la realitat.

En el projecte Revolutionary ArKive em proposo posar una mica d’ordre en la saturació fotogràfica que ens envolta aplicant estratègies de catalogació automàtica per construir un atles format per imatges fetes d’imatges, cartografies de la nostra memòria visual que ens ajudin a comprendre una mica millor les traces, els patrons, els arquetips que construïm com a societat en el nostre diari fotogràfic.

Els resultats obtinguts ens permeten revisitar la iconografia que conforma els arxius de la nostra memòria, des d’un nou punt de vista lliure de preconcepcions i ideologies, per així veure les fotografies que sobren i les que estan per fer; els camins trillats i els que encara estan per transitar.

Amb aquest objectiu, he realitzat cerques textuals en el patrimoni visual de l’arxiu de Granollers i també en Google sobre el concepte de manifestació en diferents països: Xina, Egipte, Rússia, Nicaragua, Sud Àfrica, et. Amb les imartges resultat de les cerques i mitjançant un algoritme de visió artificial de categorització automàtica basat en xarxes neuronals artificials, he elaborat una imatge d’iatges ordenades pel seu contingut visual.

D’na banda veiem 10000 imatges de l’arxiu de Granollers, molt diferents de les 10000 imatges de manifestacions al voltant del món.

© Meri Farnell
© Meri Farnell

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!