Menu

Metamorphosis 2

Photography

Metamorphosis 2

La metamorfosi és una estratègia utilitzada per molts insectes i amfibis que passen per diferents estadis durant el seu desenvolupament. En aquest procés de transformació es desencadenen una sèrie de processos hormonals que, al igual que en l’adolescència humana, activen diferents gens que provoquen un canvi radical en l’estructura general del individu. En aquests casos les formes canvien seguint les instruccions que venen codificades en la informació genètica del espècimen.

Els avenços de la tecnologia en els nostres dies possibilita que, quan realitzem una fotografia, les formes quedin enregistrades de forma numèrica en la matriu de píxels de la càmara digital i aquesta informació es pot manipular mitjançant algoritmes informàtics.

La matriu de píxels es converteix en un tauler de joc en el que la realitat deixa el seu rastre i nosaltres podem jugar a recrear-la. La imatge digital atresora els patrons que construeixen els conceptes que coneixem i a la vegada conté el potencial del canvi, de la transformació. La imatge numèrica conté el secret dels aspectes latents amagats dins les formes.
En aquest exposició he aplicat algoritmes de visió artificial per ordenar i reconstruir una col·lecció de 2500 imatges de papallones. El punt de partida de la transformació a la que sotmeto a aquestes imatges no és el codi genètic de les papallones sinó el codi numèric que captura la forma dels individus en la seva imatge digital. En aquesta segona metamorfosi vull donar-li una nova oportunitat a la bellesa per recrear-se en les formes i generar noves imatges.

Entenc la fotografia com una eina per pensar la realitat i des de les grans col·leccions d’imatges podem parlar de les relacions entre el tot i les parts, de la mirada i, en definitiva, del llenguatge visual.

L’exposició Metamorfosi vol ser una metàfora visual del equilibri en el que es desenvolupa la vida, emmarcada entre la llibertat, l’ imprevist i el programa d’instruccions que portem implícit i que estem cridats a desplegar com éssers vius.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!